De praktijk is gesloten van 31 juli t/m 4 augustus

Spoedhulp

Is er iets mis met je beugel of die van je kind? Op deze pagina lees je wat je kunt doen in het geval van spoed.

Tijdens openingstijden

Wanneer de praktijk is geopend, kun je ons bellen op 045 563 9541. Onze balie assistente zal dan een afspraak inplannen, zodat je spoedig kunt komen. Bel bij voorkeur in de vroege ochtend om dezelfde dag nog geholpen te worden. Laat ons van tevoren weten als iets stuk is, dan kunnen we extra tijd reserveren voor een reparatie.

Buiten openingstijden

Als de praktijk gesloten is, zijn we uitsluitend bereikbaar voor échte spoedgevallen. Bijvoorbeeld bij gevaarlijke of pijnlijke situaties door defecte onderdelen. Zaken zoals het verzetten van je afspraak of een los plaatje horen hier dus niet bij!

In veel gevallen is het mogelijk om zelf een tijdelijke oplossing te verzinnen. Hieronder vind je de meest voorkomende problemen en oplossingen.

Als je thuis een kniptangetje hebt, mag je een stukje van de draad (laten) afknippen. Wil je niet knippen? Buig dan met de achterkant van je tandenborstel de draad terug. Lukt dit niet, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak.

Als het niet stoort, kun je het laten zitten. Soort het je wel, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak.

Mocht de band verplaatst zijn, duw hem dan terug op de kies. Als je je buitenboordbeugel eraan vast moet maken, kun je deze dus even niet meer dragen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak.

Een los elastiekje – in welke vorm dan ook – kan geen kwaad en is dus nooit een spoedgeval.  Bel tijdens openingstijden even met onze balie-assistente, dan zal zij je verder helpen.

Je mag de beugel minder dragen, maar draag hem wel nog enkele uren per dag zodat hij nog goed past wanneer je voor de reparatie naar ons komt. Anders zijn wij genoodzaakt een nieuwe beugel te maken en in rekening te brengen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak, zodat er iets van de beugel afgeslepen kan worden.

Je mag de beugel minder dragen, maar draag hem wel nog enkele uren per dag zodat hij nog goed past wanneer je voor de reparatie naar ons komt. Anders zijn wij genoodzaakt een nieuwe beugel te maken en in rekening te brengen. Als de gebroken draad prikt of stoort, dan mag je hem afknippen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

Belangrijk!

Staat jouw probleem er niet bij en kom je zo écht de nacht niet door? Dan kun je ons noodnummer bellen. Nogmaals: het heeft geen zin om te bellen met klachten waarvan de oplossing hierboven vermeld staat. Dit is géén spoed en zal dus niet tot praktijkbezoek leiden. Voor een spoedafspraak buiten openingstijden betaal je € 21,78 ter plekke per pin.

Doordeweeks kun je ons tussen 17:00 en 20:00 uur bereiken op 06 83 32 77 26. In het weekend en op feestdagen zijn wij in het geval van spoed bereikbaar tussen 12:00 en 14:00 uur op 06 82 97 09 39. Stuur buiten deze tijden een sms of appje met de naam van de patiënt en het probleem. Deze zullen tussentijds gelezen worden.

De praktijk is gesloten van 31 juli t/m 4 augustus