De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

Spoedhulp

Is er iets mis met je beugel of die van je kind? Op deze pagina lees je wat je kunt doen in het geval van spoed.

Tijdens openingstijden

Wanneer de praktijk is geopend, kun je ons bellen op 045 563 9541. Onze balie assistente zal dan een afspraak inplannen, zodat je spoedig kunt komen. Bel bij voorkeur in de vroege ochtend om dezelfde dag nog geholpen te worden. Laat ons van tevoren weten als iets stuk is, dan kunnen we extra tijd reserveren voor een reparatie.

Buiten openingstijden

Als de praktijk gesloten is, kun je voor échte spoedgevallen terecht bij de Mondzorg Poli Limburg. Bijvoorbeeld bij gevaarlijke of pijnlijke situaties door defecte onderdelen. Lees onderstaande informatie goed door voordat je contact opneemt met de poli. 

Als je thuis een kniptangetje hebt, mag je een stukje van de draad (laten) afknippen. Wil je niet knippen? Buig dan met de achterkant van je tandenborstel de draad terug. Lukt dit niet, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak.

Als het niet stoort, kun je het laten zitten. Stoort het je wel, doe er dan een bolletje was of suikervrije kauwgom op en bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak.

Mocht de band verplaatst zijn, duw hem dan terug op de kies. Als je je buitenboordbeugel eraan vast moet maken, kun je deze dus even niet meer dragen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak.

Een los elastiekje – in welke vorm dan ook – kan geen kwaad en is dus nooit een spoedgeval.  Bel tijdens openingstijden even met onze balie-assistente, dan zal zij je verder helpen.

Je mag de beugel minder dragen, maar draag hem wel nog enkele uren per dag zodat hij nog goed past wanneer je voor de reparatie naar ons komt. Anders zijn wij genoodzaakt een nieuwe beugel te maken en in rekening te brengen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak, zodat er iets van de beugel afgeslepen kan worden.

Je mag de beugel minder dragen, maar draag hem wel nog enkele uren per dag zodat hij nog goed past wanneer je voor de reparatie naar ons komt. Anders zijn wij genoodzaakt een nieuwe beugel te maken en in rekening te brengen. Als de gebroken draad prikt of stoort, dan mag je hem afknippen. Bel ons zodra wij weer geopend zijn voor een afspraak. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

Belangrijk!

Staat jouw probleem er niet bij en kom je zo écht de nacht niet door? Dan kun je de Mondzorg Poli Limburg bellen.

Mondzorg Poli Limburg
046 303 0360
Frans Erenslaan 103–107
6164 HP Geleen

Mondzorg Poli Limburg biedt uitsluitend spoedzorg. De klacht zal worden verholpen, maar er worden geen behandelingen, terugplaatsingen of reparaties van de beugel uitgevoerd. Spoedhulp op de Mondzorg Poli wordt alleen verleend indien er telefonisch een afspraak is gemaakt.

Voor een consult bij de Mondzorg Poli Limburg wordt een probleemgericht consult (C003) en de avond-, nacht- en weekenduren toeslag (C021) gedeclareerd. Of dit in jouw geval vergoed wordt kun je nagaan bij jouw verzekeraar.

De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024