De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

Plaatjesbeugel

Een van de meest bekende beugels is de plaatjesbeugel of slotjesbeugel. Deze vaste beugel bestaat uit (metalen) slotjes die één voor één op je tanden worden bevestigd.

Hoe werkt de plaatjesbeugel?

Op iedere tand krijg je een bracket geplaatst, met een metalen draad erdoor en een elastiekje over de slotjes heen. Tijdens de controles plaatsen wij een steeds dikkere draad, waardoor je tanden geleidelijk rechter komen te staan.

Gemiddeld draag je deze beugel 24 maanden. Maandelijks kom je naar onze praktijk om de plaatjesbeugel te controleren en te activeren. Aan het einde van je behandeltraject plaatsen we een spalkje achter je tanden om alles op de juiste plek te houden.

In 't kort

Recht gebit

een plaatjesbeugel zorgt voor een recht gebit, zodat je kunt stralen met een mooie glimlach.

Vaste beugel

de brackets zitten vast op je tanden, waardoor de beugel dag en nacht zijn werk kan doen.

Controle

iedere 4 tot 6 weken kom je op controle om je beugel op de juiste manier aan te laten passen.

Vraag &
Antwoord

Na plaatsing van de plaatjesbeugel kunnen je tanden de eerste paar dagen gevoelig zijn. Ook kunnen kleine wondjes in je mond ontstaan, omdat je aan de beugel moet wennen. Na enkele weken kom je op controle, zodat we je beugel kunnen controleren en opnieuw activeren.

In het begin kan eten met een plaatjesbeugel wat lastiger zijn. Zo kun je moeite hebben met slikken en kauwen. Ook hierbij geldt dat je eraan moet wennen. De brackets zitten vast op je tanden, maar kunnen wel los komen als je niet voorzichtig bent. Let daarom op met hard voedsel, zoals een appel of stokbrood. Probeer snoep, chips en frisdrank zo veel mogelijk te vermijden.

Poets minimaal 2 tot 3 keer per dag je tanden met fluoride tandpasta. Goed poetsen is noodzakelijk voor de hygiëne en een optimaal eindresultaat. Wij geven poetsinstructies, maar hier ben je zelf verantwoordelijk voor!

Laat je adviseren

Met een plaatjesbeugel krijg je de lach die je verdient! Tijdens een consult vertellen we er alles over.
De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024