De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

Nachtbeugel

De nachtbeugel is een retentiebeugel die je tanden na de behandeling op hun plek houdt. Deze doorgaans doorzichtige hoesjes kun je zelf makkelijk in- en uitdoen.

Hoe werkt de
nachtbeugel?

Na de orthodontiebehandeling plaatsen wij een spalkje achter je voortanden. Dit ijzeren draadje zorgt ervoor dat het behaalde resultaat wordt vastgehouden. Zo kun je blijven genieten van je mooie glimlach.

Het spalkje plaatsen wij altijd een het einde van je behandeling. Indien nodig krijg je ook een nachtbeugel. Dit is doorgaans een doorzichtig hoesje dat je zelf over je tanden kunt plaatsen. In het begin draag je deze iedere nacht, maar na een tijdje mag je de draagtijd van deze retentiebeugel gaan afbouwen.

In 't kort

Langdurig resultaat

het mooie resultaat van je beugelbehandeling, gaat met een retentiebeugel niet verloren.

Uitneembare beugel

Het hoesje is uitneembaar en hoef je dus alleen tijdens het slapen te dragen.

Doorzichtige kleur

de nachtbeugel is een doorzichtig hoesje en valt nauwelijks op

Vraag &
Antwoord

Een nachtbeugel zorgt ervoor dat je tanden en kiezen in de juiste positie stabiliseren. Het doorzichtige hoesje schuif je over je tanden voordat je gaat slapen. Op die manier zorgen we dat het mooie resultaat van jouw beugelbehandeling optimaal blijft.

Reinig het hoesje één keer per dag met een tandenborstel, koud water en eventueel een beetje afwasmiddel of handzeep. Tandpasta is niet goed en maakt krasjes in je beugel. Witte aanslag kun je weghalen met pure schoonmaakazijn.

Wij adviseren om je retentiebeugel iedere nacht te dragen in het eerste jaar. In overleg beslissen we wanneer je de beugel in stapjes af kunt bouwen.

Laat je adviseren

Met een nachtbeugel behoud je de lach die je verdient! Tijdens een consult vertellen we er alles over.

De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024