De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

Blokbeugel

De Twin Block is een blokbeugel die wordt ingezet bij kinderen met een overbeet. Deze beugel bestaat uit twee delen en stimuleert de onderkaak om naar voren te groeien.

Hoe werkt de
blokbeugel?

De blokbeugel (een soort activator) is alleen geschikt voor kinderen, omdat deze uitsluitend werkt tijdens de groei van de kaak. Voor een efficiënte werking, is het belangrijk dat deze beugel vlak voor de groeispurt geplaatst wordt. Door de groei van de onderkaak te stimuleren, gaan de onder- en bovenkaak beter op elkaar passen. De kiezen komen in de juiste stand, waardoor de overbeet zal verminderen.

Een Twin Block wordt voor ieder gebit op maat gemaakt. De eerste resultaten zijn al zichtbaar na ongeveer 2 maanden, maar het effect is afhankelijk van het aantal uur per dag dat de blokbeugel gedragen wordt. Wij adviseren om dit zo vaak en lang mogelijk te doen. Alleen met eten, tanden poetsen en sporten neem je de blokbeugel even uit. Het grote voordeel van een blokbeugel is dat hij uit twee delen bestaat, waardoor je er snel aan went.

In 't kort

Vermindert overbeet

omdat de Twin Block de groei van de onderkaak stimuleert, gaan de onder- en bovenkaak beter op elkaar passen.

Eenvoudig reinigen

een blokbeugel is uitneembaar, waardoor je gemakkelijk jouw tanden en beugel zelf kunt poetsen.

Verschillende kleuren

de kleur van de Twin Block kun je zelf kiezen.

Vraag &
Antwoord

Een blokbeugel (Twin Block of activator) wordt gebruikt bij kinderen met een (grote) overbeet. Er is sprake van een overbeet als er ruimte is tussen de voortanden boven en onder, meestal door een terugliggende onderkaak. Dit heeft als gevolg dat de tanden in de bovenkaak te ver vooruitsteken ten opzichte van de tanden in de onderkaak. Deze beugel lost dat op.

Ons streven is om jou de beugel 24 uur per dag te laten dragen. Alleen met sporten, eten en drinken mag de beugel uit. Omdat de Twin Block uit twee delen bestaat, kun je met deze beugel goed functioneren en wen je er snel aan.

Hoelang de Twin Block gedragen moet worden, is afhankelijk van de ernst van de overbeet. Maar ook hoe goed de beugel gedragen wordt speelt mee. Meestal duurt de behandeling ergens tussen de 6 en 12 maanden. Vaak kunnen we de Twin Block combineren met andere beugels, waardoor de totale behandelduur verkort wordt.

Laat je adviseren

Met een blokbeugel werken we toe naar de lach die je verdient! Tijdens een consult vertellen we er alles over.

De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

Aangepaste openingstijden

Maandag 20 mei zijn wij gesloten in verband met Pinksteren!