De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

Aligners

Aligners zijn doorzichtige bitjes die speciaal voor jou op maat gemaakt worden. Iedere week draag je een nieuw exemplaar, waardoor je tanden stap voor stap in de juiste positie komen.

Hoe werken
aligners?

Aligners worden steeds populairder. Deze doorzichtige hoesjes worden gemaakt van kunststof op basis van een 3D computer planning. Om de bitjes meer grip te geven, plaatsen we ‘attachments’ op je tanden. Dit zijn kleine tandkleurige lijmbolletjes die je nauwelijks ziet.

Je kunt deze transparante beugel zelf uitdoen en schoonmaken en wekelijks door een nieuwe vervangen. Om het gewenste resultaat te behalen, is het van belang dat je de aligners minimaal 22 uur per dag draagt. Alleen tijdens het eten en tanden poetsen kun je deze uitdoen.

Een aligner behandeling is niet voor iedere patiënt geschikt. Daarom adviseren wij je graag tijdens een persoonlijk consult. In het algemeen zijn doorzichtige beugels duurder dan een behandeling met een plaatjesbeugel. De techniekkosten voor de maatwerk bitjes liggen namelijk een stuk hoger.

In 't kort

Nauwelijks zichtbaar

met een onzichtbare beugel durf je te glimlachen, terwijl je een beugel draagt.

Op maat gemaakt

iedere week draag je een nieuw bitje dat op maat voor jou wordt gemaakt.

Draagtijd

je draagt de aligners minimaal 22 uur per dag, alleen tijdens het eten en tanden poetsen doe je deze uit.

Vraag &
Antwoord

Aligners zijn een alternatief voor de plaatjesbeugel. In het begin kun je wat last van je tanden krijgen, maar dit trekt na enkele dagen weer weg.

De kosten voor een aligner behandeling zijn afhankelijk van meerdere factoren. In het algemeen liggen de kosten circa €1.000 tot €2.000 hoger dan een behandeling met een plaatjesbeugel. De productiekosten van aligners liggen namelijk stukken hoger dan die van brackets. Tijdens een consult bekijken we je gebit en geven we een inschatting van de kosten.

Iedere aligner draag je in de regel één week. Na deze week doe je het volgende bitje van die reeks in.

Laat je adviseren

Met aligners krijg je de lach die je verdient! Tijdens een consult vertellen we er alles over.

De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024