De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

Orthodontie

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een orthodontische behandeling. Meestal geeft je tandarts aan dat je een beugel nodig hebt. Bijvoorbeeld bij onvoldoende ruimte, een overbeet of wanneer je kaken niet goed op elkaar passen. Maar steeds vaker nemen mensen zelf het initiatief, omdat ze niet tevreden zijn met hun gebit. Bij Ortho Parkstad kijken we graag wat we voor jou of je kind kunnen betekenen.

Nieuw bij Ortho Parkstad?

Onze werkwijze

Soorten beugels

Vaste beugels

Een vaste beugel, ook wel plaatjesbeugel of slotjesbeugel, zit vast op jouw tanden en zorgt ervoor dat je tanden en kiezen netjes naast elkaar gaan staan.

Plaatjesbeugel

Het meest bekend is de plaatjesbeugel, een vaste beugel waarbij op iedere tand een bracket met draad geplaatst wordt.

Hyrax beugel

De hyrax beugel maakt jouw bovenkaak breder. Deze beugel wordt aan je kiezen bevestigd en zit dus vast in de mond.

Uitneembare beugels

Een uitneembare beugel, oftewel losse beugel, kun je zelf makkelijk in- en uitdoen. Bijvoorbeeld tijdens het eten en drinken of sporten.

Blokbeugel

De Twin Block is een blokbeugel (activator) die bestaat uit twee delen en je onderkaak stimuleert om naar voren te groeien.

Nachtbeugel

De nachtbeugel of retentiebeugel is een doorzichtig hoesje over de tanden, waardoor je gebit mooi en recht blijft.

Onzichtbare beugels

Onzichtbare beugels, die we aligners noemen, zijn uitneembare bitjes die je tanden recht zetten zonder dat de beugel (goed) zichtbaar is.

Aligners

Aligners zijn dunne, transparante bitjes van kunststof waarmee je tanden in kleine stapjes in de gewenste positie komen.

Spoedhulp

Is er iets mis met je beugel? Wij vertellen wat je kunt doen of hoe je ons bij nood kunt bereiken.

Patiënten informatie

Relevante informatie, zoals instructies, tarieven en vergoedingen voor orthodontische behandelingen, kun je vinden bij patiënten informatie. Ook bij een klacht of vraag over privacy verwijzen we je graag naar deze pagina.

Vraag &
Antwoord

De kosten van een beugel verschillen per persoon. Het is afhankelijk van de ernst van de afwijking en de soort beugel(s) die jij nodig hebt. De prijzen voor behandelingen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) en zijn voor alle orthodontiepraktijken gelijk. Het tarievenboekje van 2023 kun je hier vinden. Je hoeft niet in één keer het volledige bedrag te betalen, maar betaalt per behandeling zodat je kosten verspreid worden.
Nee, dat is vrijwel nooit het geval. Orthodontie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, tenzij er sprake is van een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van je mond, gebit of kaak. Het is mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten, maar verzekeraars hanteren verschillende vergoedingen en voorwaarden. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld eens op Independer.

Het is vooral belangrijk dat je het aanmeldformulier volledig invult, voordat je naar de intake komt. Deze persoonlijke gegevens hebben we nodig voor een juiste aanmelding in ons systeem.

Dat is voor iedereen anders en ligt aan jouw persoonlijke behandelplan. Na de intake maken wij een inschatting van hoelang het duurt om tot het gewenste resultaat te komen. Een gemiddeld behandeltraject duurt ongeveer 24 maanden.

Ja, dat kan. Steeds meer volwassenen kiezen voor een beugel, omdat ze niet tevreden zijn met hun gebit. Soms is het ook vanwege een medische noodzaak. Het rechtzetten van je tanden kan nog prima op latere leeftijd. Wel moet de kwaliteit van je gebit, tandvlees en kaakbot goed zijn. Dit onderzoeken we tijdens een eerste consult.

Nieuw bij
Ortho Parkstad?

Wij behandelen zowel kinderen als volwassenen. De wachttijden houden we zo kort mogelijk. Heb je een verwijzing van je tandarts of wil je weten wanneer jij of je kind in aanmerking komt voor een beugel? Kom voor een eerste consult naar onze orthodontiepraktijk en ontdek wat een beugel voor jouw gebit kan doen.

De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024