De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024

FAQ: vraag & antwoord

Ik heb een vraag over:

Orthodontiebehandeling

Voor een orthodontische behandeling worden veel mensen doorverwezen door hun tandarts. Maar je kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken voor een eerste consult. Het is dus niet verplicht een verwijzing van je tandarts te hebben.

Als de stand van de tanden of kaken niet goed is, kan je kind in aanmerking komen voor een beugel. De ideale leeftijd om te beginnen met een beugel is tussen 10 en 12 jaar. De kaken zijn dan nog in groei.

Ja, dat kan. Steeds meer volwassenen kiezen voor een beugel, omdat ze niet tevreden zijn over hun gebit. Soms is het ook vanwege een medische noodzaak. Het rechtzetten van je tanden kan nog prima op latere leeftijd. Wel moet de kwaliteit van je gebit, tandvlees en kaakbot goed zijn. Dit onderzoeken we tijdens een eerste consult.

Het is vooral belangrijk dat je het aanmeldformulier volledig invult, voordat je naar de intake komt. Deze persoonlijke gegevens hebben we nodig voor een juiste aanmelding in ons systeem.

Dat is voor iedereen anders en ligt aan jouw persoonlijke behandelplan. Na de intake maken wij een inschatting van hoelang het duurt om tot het gewenste resultaat te komen. Een gemiddeld behandeltraject duurt ongeveer 24 maanden.

Beugels

Bij Ortho Parkstad kun je terecht voor vaste, uitneembare en onzichtbare beugels. Onder vaste beugels vallen de plaatjesbeugel en hyrax beugel. Uitneembare beugels bestaan uit de blokbeugel en nachtbeugel. Aligners behoren tot de groep onzichtbare beugels. Meer informatie vind je op deze pagina.
Vooral kinderen onderschatten het belang van het goed poetsen van de beugel. Voor een optimaal resultaat is dit echter noodzakelijk! Hier vind je poetsinstructies, zodat je weet hoe je het beste kunt poetsen.

Dat ligt aan de soort beugel. Vaak en goed poetsen is het allerbelangrijkste. Verdere instructies geven we tijdens de behandeling.

Veel volwassenen willen een onzichtbare beugel, zodat het niet te veel opvalt. Maar het is afhankelijk van jouw situatie welke beugel het meest geschikt is. Dit is maatwerk en voor iedereen verschillend. Tijdens een consult vertellen wij wat de mogelijkheden zijn.

Kosten

De kosten van een beugel verschillen per persoon. Het is afhankelijk van welke beugel(s) jij nodig hebt. De prijzen voor orthodontiebehandelingen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) en zijn voor alle orthodontiepraktijken gelijk. Het tarievenboekje van 2024 kun je hier vinden. Je hoeft niet in één keer het volledige bedrag te betalen, maar betaalt per behandeling zodat je kosten verspreid worden.

Nee, dat is vrijwel nooit het geval. Orthodontie wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed, tenzij er sprake is van een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van je mond, gebit of kaak. Het is wel mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten, maar verzekeraars hanteren verschillende vergoedingen en voorwaarden. Kijk voor meer informatie over vergoedingen op de pagina Patiënten informatie.

Ortho Parkstad

Ortho Parkstad is een orthodontiepraktijk midden in Landgraaf. Je kunt ons vinden naast winkelcentrum Op de Kamp. Ga voor meer informatie naar de contactpagina.
Dat kan op meerdere manieren. Bel 045 563 9541 of mail naar info@ortho-parkstad.nl. Ook kun je het contactformulier invullen.

Natuurlijk, je kunt gratis parkeren voor de deur.

Bellen tijdens openingstijden is de makkelijkste en snelste optie. Je kunt ons bereiken via 045 563 9541. Onze balie-assistente helpt je dan graag verder. Let op: indien je niet kunt komen, meld je dan tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) af!
In het geval van echte spoed, kun je een kijkje nemen op de spoedhulp pagina. Hier vind je meer informatie over wat je kunt doen.
De praktijk is gesloten t/m 1 januari 2024